Podijeli

Dragi naši sumještani,

jučer sam, šetajući s prijateljicom Mraclinom, sjela na klupu kako bismo se odmorile i popričale u hladovini našeg Parka. Kako uvijek sobom nosim foto-aparat, zabilježila sam ove prizore koji su me moram priznati, pomalo razljutili. Zašto smeće mora biti razbacano uokolo po našem gotovo stoljetnom Parku, kada na tom ne tako velikom prostoru, postoji nekoliko kanti za smeće!?

Dragi roditelji koji djecu dovodite u Park da bi se igrala, zar vam nije ljepše da to bude u čistom okružju? Čak, prema mojem mišljenju, ovaj nered rade malo veći klinci koji u park dolaze bez nadzora roditelja. Najnoviji oblik zabave je sjedenje na trijemu ispred ulaza u veliku salu na Zgradi, koji je pun odbačenih čikova. Znadete li dragi roditelji za to? I biti će dobro dok čikovi ostanu samo da se pometu, a što ako se nešto zapali?! Provjerite što vam rade djeca kada se ne nalaze u vašem vidokrugu! Razgovarajte s njima o ovome što sam napisala, jer radim to u najboljoj namjeri.

I na kraju bih još upozorila, a ujedno i zamolila, vezano uz pušenje i bacanje čikova ispod klupa na kojima sjedite. Zar je tako veliki problem napravti nekoliko koraka i opuške ugasiti na za to predviđenim mjestima, koja se isto tako nalaze na kantama za smeće.

A sada pozivam sve vas koji svoju djecu dovodite u park, i čija se djeca dolaze igrati u Park bez vaše pratnje, da se u petak 18. kolovoza u 17 sati pridružite gospođi Veri Galeković i meni da zajedno očistimo naš Park.

 Čuvajmo i vodimo brigu o onome što smo dobili u nasljeđe!

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here