Foto: Vlado Vinetić

Glavni događaj Turopoljskog fašnika odvija se u velikoj glavnoj subotnjoj povorci mjesnih odbora, umjetničkih društava i ostalih sličnih miješanih ekipa i ustanova, kao i velikom broju gostujućih skupina, te nedjeljnoj dječjoj povorci osnovnih škola i dječjih vrtića (dječji fašnik). Velika fašnička povorka ispunila je centar Velike Gorice i osim sunca, na ulice donijela pregršt nasmijanih maskiranih lica. Sve to u čast Princu Fašniku kako bi mu se uljepšala vladavina nad Turopoljskom fašničkom republikom.

Veseli Mraclin predstavljale su članice društva Anđela Lovreković koje su osvojile sjajno treće mjesto i za to nagrađene s 2,000 kn. Uz njih su bili članovi KUD-a Dučec s temom Mraclinski Woodstock. Učenici naše Područne škole Mraclin predstavljali su Osnovnu školu Vukovina. Učenici prvog i četvrtog razreda bili su pantomimičari, dok su se učenici drugog i trećeg razreda predstavili temom “Vlak u snijegu”. 

Prvo mjesto na 110. turopoljskom fašniku nagrađeno je iznosom od 5,000 kuna, a osvojila ga je grupa “Titanik”, Udruga mladih općine Orle. Drugo mjesto i 3,000 kuna osvojila je grupa “Sultanije po Turopoljski”, Vukovina u srcu. ‘Bedaki noriju saki dan, a pametni samo na Fašnik!’. Kak je to točno bilo potrudio se ovjekovječiti i nama prenijeti Vlado Vinetić.