NAJNOVIJI ČLANCI

Komemorativni skup posvećen I. Galekoviću

Kao što smo već javili, pogreb tragično preminulog vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Velike Gorice i člana DVD-a Mraclin Ivana Galekovića bit će sutra, utorak, na vukovinskom groblju u 17 h. Sveta misa zadušnica slavit će se odmah potom u župnoj crkvi Pohoda BDM-e. Knjiga žalosti otvorena je u prostoru JVP-e (Zagrebačka 3) danas tijekom cijelog dana i sutra do 14 h, a od 15 do 19 h bit će otvorena u Društvenom domu u Vukovini.

Komemorativni skup posvećen Ivanu bit će održan u srijedu 24. srpnja u Društvenom domu u Mraclinu, s početkom u 18 sati.

Obavijest o ispraćaju Ivana Galekovića

Vatrogasac Ivan Galeković preminuo nakon intervencije

Tužna vijest potresla je danas Mraclin i cijelo Turopolje, ali i sve hrvatske vatrogasce: prilikom intervencije u zapaljenoj kući u Velikoj Gorici stradao je član JVP Velika Gorica, mladi mraclinski vatrogasac Ivan Galeković (24). Srušio se pri kraju gašenja zapaljenog krovišta u ulici Mate Lovraka. Nakon pokušaja reanimacije žurno je prebačen u KBC Rebro gdje je nažalost preminuo.

Opširnije o tragičnom događaju na portalu Dnevnik vijestima RTL-a.

Iskrena sućut obitelji i vatrogasnoj zajednici.

Devetnica u čast Gospe Vukovinske

Dodatno financiranje DVD-ovima

Foto: vgdanas.hr

U namjeri Grada da se ojača spremnost vatrogasnih društava gradonačelnik Barišić uručio je ugovore o dodatnom financiranju dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja su se prijavila na natječaj. U ime našega DVD-a ugovor je preuzeo predsjednik Društva Antun Kos. Opširnije na portalu VG danas.

Kako smo prije godinu dana prekrili Trg

Izvor: licegrada.hr

Prije točno godinu dana zagrebački Trg bana Jelačića doživio je vjerojatno najvatreniji doček priređen u ikojem od povoda u svojoj višestoljetnoj tradiciji – srebrni Vatreni vratili su se sa Svjetskog prvenstva u Rusiji kao “prvaci srca”, kakvima ih je jednoglasno proglasila svjetska nogometna javnost.  Sjećajući se toga naj-naj događaja ne možemo zaboraviti ni najveću zastavu koja je toga beskrajnog dana zalepršala glavnim trgom svih Hrvata i građana Hrvatske – zastavu mraclinskih navijača. Prisjetimo se još jednom, a s istim ponosom, 16. srpnja 2018. godine

Augustić, Desput i Debijađi nova pojačanja Mraclina

Foto: Vitomir Štuban

Kako su pripreme za novu sezonu pred vratima na mraclinskoj Grabi uveliko se radi na pojačanjima. Uprava kluba pod vodstvom predsjednika Gorana Vukašinca te trener Marko Pancirov odlučili su se za nova igračka imena koja bi trebala ojačati momčad za naredno prvenstvo. Za sada su sigurna tri nova imena. Prvi je pristupio napadač i strijelac Bruno Augustić, višegodišnja želja mraclinskog kluba koji je nastupao za Goricu, Udarnik i prošle tri sezone u Lukavcu. Samo par dana kasnije potpis je stavio Domagoj Desput. Ovaj igrač treba zatvoriti lijevi bok, ali opasno zna zaprijetiti po lijevoj strani kada mu je momčad u napadu. Igrao je u Gorici, Dugom Selu, na Grabu dolazi iz trećeligaša Kurilovca. Treća akvizicija mraclinskog kluba je stoper Dejan Debijađi, zadnji klub bio mu je Jelačić iz Vukovine. Čvrsti obrambenjak Debijađi je prije tri godine već nastupao za Mraclin i Nova graba, kako je napomenuo, ostala mu je u lijepom sjećanju.

Foto: Vitomir Štuban

Trener Marko Pancirov počinje s pripremama krajem srpnja, gotovo svi igrači ostali su na okupu, a prema riječima predsjednika Vukašinca ciljaju još na barem dva pojačanja: Mraclin u novoj sezoni želi biti itekako konkurentan za sam vrh.

Foto: Vitomir Štuban

Mraclin – olimpijsko selo

Foto: Vitomir Štuban

Mraclin je, kako kaže tekst na portalu VGdanas, na jednu večer postao centar našeg olimpizma. Atmosfera koju su domaći i gosti stvorili prilikom obilježavanja 20. obljetnice Olimpa, časopisa Hrvatskog olimpijskog odbora, doista je ostala u sjećanju svih sudionika jubileja koji je prošlog utorka obilježen na mraclinskoj Zgradi. Stoga organizatori – Nogometni klub Mraclin, u suradnji s KUD-om Dučec i Društvom žena “Anđela Lovreković” – sa zadovoljstvom primaju poruke zahvale koje stižu iz redakcije Olimpa te iz HOO-a, krovne udruge hrvatskog sporta, kao i iz Zagrebačkog sportskog saveza. Glavni urednik Olimpa, g. Ante Drpić u svojoj poruci ističe:

– Moje oduševljenje prijateljskom atmosferom, ljubaznošću i gostoprimstvom kojim smo dočekani u Mraclinu dijele i svi ostali članovi uredništva kao i čelnici HOO-a koji su se na licu mjesta mogli uvjeriti u snagu “lokalnog sporta” koji je oko jedne ideje okupio sve važnije čimbenike gospodarskog i društvenog života u mjestu. Posebno smo zahvalni što ste nas upoznali sa bogatom, povijesnom, kulturnom i sportskom tradicijom mjesta u “predgrađu Zagreba” u kojem mnogi od nas, do našeg druženja, nikada nismo bili.

Iz Zagrebačkog sportskog saveza zahvaljuju sljedećim riječima:

– Svečanost obilježavanja 20. obljetnice u Mraclinu bio je jedan od onih događaja koji se pamte cijeli život. Mraclinsko gostoprimstvo, divni i radišni ljudi – čuvari kulture, tradicije i temeljnih vrijednosti hrvatskog čovjeka – osjećali su se u svakom trenutku i nitko nije ostao ravnodušan. Cure su pjevale, plesale, oblijetale oko stolova s domaćim turopoljskim delicijama… Svečanost je zabilježena i na portalu HOO-a, a svi koji nisu došli do svoga primjerka rođendanskog broja Olimpa mogu ga prelistati u internetskome izdanju.

Foto: Vitomir Štuban