Originalni podmetači za čaše, magneti sa crkvom sv. Barbare ili starog grada Lukavca, makete kulturnih znamenitost, samo su neki od brojnih zanimljivih predmeta koje je Vesna Tafra predstavila na otvorenju svoje poklon galerije.

IMG_9859.JPGŽIVJETI OD SVOGA RADA

Ovo je njezin novi početak. Prije dvije i pol godine ostala je bez posla i počela tražiti način kako zaraditi za život. Nije trebala dugo razmišljati jer već je u slobodno vrijeme uživala u stvaranju vlastitih rukotvorina. Vesnini prijatelji i poznanici bili su oduševljeni jedinstvenim predmetima koji su izlazili iz njezine kućne radinosti.

IMG_9838.JPG

– Osoba sam koja smatra da ne postoji nešto iz čega nema izlaza. Sve što mi se loše dogodilo u životu, očito se moralo dogoditi da bi neki novi početak bio bolji. Nakon što sam prestala raditi kao knjigovođa, shvatila sam da bi moj hobi, ujedno i velika ljubav, mogao postati izvor prihoda za jedan najnormalniji život. Ubrzo sam odlučila da ću u Gorici otvoriti malu poklon galeriju. Počela sam osmišljavati kako bi to izgledalo i na kraju sam sve izrealizirala – kaže Tafra.

RUKOTVORINE IZ CIJELE HRVATSKE

Velika Gorica je tako dobila galeriju u kojoj se može pronaći kvalitetan suvenir i mnoštvo zanimljivih predmeta. Prije svega jedinstvenih rukotvorina, ne samo od goričkih, već od umjetnika iz cijele Hrvatske.

IMG_9843.JPG

aa- U mojoj galeriji nećete moći pronaći ništa što je made in China, nego što je osmislio naš umjetnik rukotvorac. Moći ćete na licu mjesta dobiti ideju što kupiti prijatelju ili nekoj dragoj osobi za svaku prigodu. S vremenom ću ići i s prodajom autohtonih likera i rakija – otkriva nam umjetnica, ujedno i amaterska fotografkinja, koja je sa fotićem obišla i ovjekovječila kulturne znamenitosti cijelog Turopolja.

IMG_9886.JPG

– Pomoću fotografija ću izrađivati i suvenire. Njima ću na dostojan način promovirati svoj grad i Turopolje. Ideju sam već detaljno razradila, tako da ću je uskoro predstaviti javnosti – najavila je umjetnica.

ZAPLESALA I REKLA HVALA

Vesna Tafra nije na klasičan način otvorila galeriju. Za brojne prijatelje i uzvanike pripremila je pravu rock feštu. Željela im se posebno zahvaliti jer su mnogi od njih bili velika podrška kada joj je bilo najteže. Na gitarama su zasvirali legendarni glazbenici Miroslav Giljanović Fix i Tony Lee King, a Vesna, rokerica u duši, zaplesala je i podigla atmosferu.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.