Protekle subote, 16. prosinca, u Okuje je došao Djed Božićnjak i darivao mališane. Ovo je treća godina da djedica dolazi u Okuje. U odnosu na protekle dvije godine, posebnost prošle subote bila je u tome što je premijerno prikazan kratki dječji božićni film “Vilko”.

Društvo iz Okuja zaduženo za sve oko “Vilka”
Društvo iz Okuja zaduženo za sve oko “Vilka”

Naime, Igor Roginić i njegov kum Marko Roginić dugi niz godina bave se filmom, odnosno filmskim rekvizitima, tako da im je scenografija za dolazak Djeda Božićnjaka bila dostupna preko raznih skladišta rekvizita. Vlasnici rekvizita su im izlazili u susret te im je besplatno ustupili za prigodne dječje događaje. Kad su već tako dobro pripremili scenografiju za dolazak i slikanje sa djedicom, Igor je dobio ideju za snimanje kratkog dječjeg filma.

– Prošle godine palo mi je na pamet da snimimo kratki film i da ga prikažemo. Napisal sam scenarij i pokazal ga ekipi. I eto sad imamo “Vilka”. Snimali smo u siječnju eksterijere, u kolovozu interijere i bilo je gušt biti dio te ekipe – objašnjava Igor Roginić kako je došlo do ideje i realizacije ovog projekta.

Za kraj je važno reći da je ekipa iz Okuja samostalno financirala snimanje filma i dolazak djedice treću godinu za redom.

Ovog Božića umjesto repriza filma “Sam u kući” reprizirajte “Vilka”!

I na kraju još nekoliko fotografija sa djedicom i sa snimanja Vilka…

Fala Igoru na fotkama i ugodnom druženju za ovaj kratki intervju!