Foto: Vitomir Štuban

Nogometa┼íi Mraclina pod vodstvom trenera Marka Pancirova odradili su 14. srpnja prvu prozivku i prvi trening za novu sezonu, koja po─Źinje za mjesec dana, iako se prva slu┼żbena Kup utakmica NSVG igra ve─ç 8. kolovoza protiv Turopoljca iz Ku─Źa. Uvodno se na travnjaku Stare grabe igra─Źima i treneru obratio predsjednik Goran Vuka┼íinec koji je iznio viziju seniorske mom─Źadi za novu sezonu. Poznato je da Mraclin 14. kolovoza igra kvalifikacijsku “utakmicu godine” protiv Pu┼í─çe za vi┼íi rang – to jest Jedinstvenu ┼żupanijsku ligu.

– Evo, napokon, nakon ─Źetiri mjeseca na┼íli smo se na Grabi uz aktivnosti za seniorski nogomet. Na┼í prvi cilj je ta kvalifikacijska utakmica u kojoj ┼żelimo ostvariti ulazak u J┼ŻL. O─Źekuje nas i Kup prije toga – naglasio je predsjednik Vuka┼íinec.

Vidimo i neka nova lica danas na Grabi ?

– Uz postoje─çi kvalitetan igra─Źki kadar dodatno smo oja─Źali s odli─Źnim igra─Źima – iz Turopoljca je do┼íao Petar Milatovi─ç, iz obre┼íkog Dinama Hrvoje ┼áiki─ç, priklju─Źila su nam se i dva igra─Źa iz Lonje, Igor Maksimovi─ç i Slavko Vidovi─ç, te dva mla─Ĺa igra─Źa Marko Ivan─Źi─ç, junior HNK Gorice i Nikola Kuzmi─ç iz Dinamo Hidrela koji ─çe nam se priklju─Źiti zbog obveza tek u listopadu. Moram spomenuti tako─Ĺer dva mraclinska perspektivna juniora koji su dosad igrali u Kurilovcu, Luku Kosa i Luku ─Éureti─ça, na koje ozbiljno ra─Źunamo – pojasnio je ukratko igra─Źki kadar predsjednik Vuka┼íinec.

I za trenera Marka Pancirova ovo je zasigurno jedna od va┼żnijih sezona u njegovoj trenerskoj karijeri.
– Obzirom na raniji po─Źetak priprema zadovoljan sam odazivom igra─Źa. Bude i bolje kad nam se oporave ozlije─Ĺeni i dvojica koji su na moru. Plan priprema je podre─Ĺen uglavnom za tu kvalifikacijsku utakmicu, na ┼żalost nemamo puno vremena. Ne mo┼żemo ba┼í odraditi pripreme kako bi htjeli te ─çemo ih modificirati. Vjerujem da ─çemo biti spremni za izazov koji je pred nama – rekao je u vezi pripremnog razdoblja trener Pancirov, a naglasio je tako─Ĺer da je jako zadovoljan igra─Źkim kadrom. – Od dolaska u Mraclin usko sura─Ĺujem sa ─Źelnim ljudima uprave oko igra─Źkog kadra. Ciljano smo doveli poja─Źanja za koja vjerujem da ─çe to biti. Tu bih svakako spomenuo predsjednika Gorana Vuka┼íinca i sporskog direktora Luku Cvetni─ça koji su imali razumjevanja za moje ┼żelje, ali i time mi dali odgovornost, jer sva ta ulaganja treba i opravdati – rekao je ukratko trener Marko Pancirov.

Od pro┼íle sezone oti┼íla su dvojica igra─Źa (A. Doliba┼íi─ç i Cota), igra─Źka jezgra je ostala, a uz ve─ç spomenute novoprido┼íle igra─Źe prema sada┼ínjoj situaciji Mraclin u novu kre─çe sa 25 igra─Źa: dva golmana, Sony Boy Dra┼żi─ç i Josip Mari─ç, Ivan Kos, Mario Kos, Josip Domitrovi─ç, Luka Kapovi─ç, Filip Oni─ç, Juraj Cvetni─ç, Josip Juri─ç, Petar Bartoli─ç, Bruno Augusti─ç, Robert Petravi─ç, Matej Skrbin, Hrvoje Kolari─ç, Domagoj Desput, David Golubi─ç, ┼Żeljko Cvetni─ç i ┼Żeljko Babi─ç koji je trenutno u fazi rehabilitacije nakon operacije.

U planu su pripremne utakmice 25. srpnja – Zelina, 1. kolovoza – turnir u Me┼ítrici, 8. kolovoza Kup NS VG protiv Turopoljca; sve uo─Źi “utakmice godine”, kako ka┼żu u Mraclinu – 14. kolovoza protiv Pu┼í─çe.