Dan koji obilježavamo kao Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan branitelja

I naše malo selo dalo je svoj doprinos danu koji obilježavamo kao Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan branitelja. Stotinjak Mraclinaca kroz razne je postrojbe Hrvatske vojske i policije sudjelovalo u pobjedi, a to je više od 10% punoljetnih žitelja! Mi Mraclinci oduvijek smo bili domoljubi i sanjali samostalnu Hrvatsku, i kad se pružila prilika stavili smo se na raspolaganje Domovini. Znali smo da je to sad ili nikad.

Nažalost, koštalo nas je to mladog života našeg neprežaljenog Tomislava Hrkovca – Hrka. Mi ostali vratili smo se iz rata, više ili manje neoštećeni, no neki od hrvatskih branitelja nisu se uspjeli uklopiti u mirnodopski život, pa su digli ruku na sebe….Željeli smo Hrvatsku, ali drukčiju nego što je ona danas. Možda smo bili naivni, jer banditi i lopovi uvijek čekaju iza ćoška da ostvare svoje ciljeve, a rat i poraće je idealno vrijeme za bogaćenje i pljačku. Hrvatskom danas vladaju oni koji je ne vole i koji ne bi dana proveli na ratištu, niti bi na temperaturi od -15 spavali vani.

No, mi branitelji smo mirni, jer za razliku od njih imamo savijest i za Domovinu bi opet učinili isto. Kao što vele Prljavci “lupi petama i reci, evo sve za Hrvatsku”. I zato, dragi mještani, sretan vam blagdan i stavite zastave na svoje domove u počast Domovini i svima koji su dali život za nju.