Društvo žena „Anđela Lovreković“ je u petak 9. veljače 2018. godine održalo svoju I. redovnu godišnju skupštinu. Izvješće o radu u 2017. godini podnijela je predsjednica društva Vesna Tafra, a financijsko izvješće blagajnica Društva Ksenija Nestorović. Anđele su proteklu godinu obilježile čitavim nizom aktivnosti. Svoj rad započele su u lipnju sudjelovanjem u programu Dana svetog Vida sa dva događanja: izložbom zidnih starinskih kuhinjskih krpa i ručnih radova, te priredbom „Po starinski“ vrativši nas u doba pečenja kruha u krušnoj peći i prikazom spravljanja pravih domaćih mraclinskih štrukli. Piknik „Romansa u bijelom“ bilo je događanje koje je u Društvenom domu okupilo preko stotinjak gostiju. Pozivom na ples u rujnu, oživjele su nekadašnje zabave, a uz druženje kuhale su pekmez od šljiva i dunja, koji su dijelom dostavile obiteljima slabijeg imovinskog stanja u Mraclinu. Najveći broj gostiju okupile su organiziravši Martinje u Mraclinu, a čitav prosinac bio je u znaku Adventa i Božića. Anđele su organizirale i doček Nove godine koji je također okupio 90-ak gostiju.

I u 2018. godini Anđele čeka vrlo opsežan plan i program rada koji će, nadaju se, sa zadovoljstvom realizirati. Osim predstavnika društava i udruga koje djeluju u Mraclinu, skupštini su nazočile i predstavnice Društava žena Buševec, Mala Buna, Jakuševec, Udruge žena Kuče, udruge „Vukovina u srcu“ te Udruge uzorite hrvatske seoske žene. Na kraju skupštine predsjednica Društva Vesna Tafra zahvalila je svima koji su u prošloj godini bilo donacijama bilo sudjelovanjem pomagali Anđele kako bi uspješno realizirale svoja događanja.

Nakon radnog dijela Skupštine, Anđele su upriličile mali domjenak uz kuhanu vratinu i francusku salatu, te nezaobilazne domaće štrukle s tropom i fine domaće kolače.