U subotu 13. listopada 2024. KUD Dučec sudjelovao je na 23. Gastru Turopolja. Društvo se natjecalo u spremanju tradicionalne turopoljske kotlovine. Chef kuhinje bio je Josip Vukašinec koji se unazad par godina promiče u pravog majstora u pečenju kotlovine i spreman je preuzeti palicu od iskusnijih prethodnika po kojima je mraclinska kotlovina postala poznata u Turopolju i šire. Logistički tim od desetak članova osigurao je sve što je potrebno našem glavnom kuharu, a nije izostao ni dobar štimung oko kotla. Vrckava atmosfera u Dučecovom kutku privukla je pažnju velikog broja posjetitelja, a to je prepoznao i stručni žiri te nagradio Dučec za najveseliju ekipu na Gastru. Dučecova kotlovina bila je za prste polizati i rasprodala se u pol vure, ali je jasno da isti natjecatelj nemre odnesti pobedu u dve kategorije.
Dučec nakon prvog nastupa na Gastru i osvojenom peharu s veseljem najavljuje sudjelovanje na Gastru iduće godine.