Podijeli

U petak 29. prosinca u Društvenom domu u Mraclinu Kulturno umjetničko društvo Dučec održalo je tradicionalni Božićni koncert. Prvi Božićni koncert održan je u Mraclinu još 1994. godine, a ta se tradicija njeguje bez prestanka do danas.

Na koncertu su nastupale gotovo sve skupine društva: dječji folklorni zbor – srednja skupina Društva, starija folklorna skupina te vokalna skupina uz pratnju tamburaša. Članovi Dučeca izveli su dvadesetak božićnih napjeva i pjesama iz gotovo cijele Hrvatske.

Tajnik Društva Matija Kos u ime svih članova Dučeca pozdravio je okupljene te im zaželio čestit i blagoslovljen Božić te sretnu novu godinu. Zahvalio se svima na dolasku na koncert, ali i svima koji prate rad Društva tijekom cijele godine.

– Ovo je bio posljednji nastup Dučeca u 2017., a događanja u odlazećoj godini zaista je bilo mnogo – od Dana svetog Vida pa do Dučecovih spelancija koje su vrlo dobro primljene od strane mještana, ali i gostiju izvan Mraclina. Pozivamo vas da nas pratite i dalje, hvalite kad je nešto dobro. Slobodno nas i kritizirajte, jer greške se uvijek događaju. Mi smo amateri, volonteri koji sve ovo rade iz ljubavi prema Društvu i prema Mraclinu. Truditi ćemo se sljedeće godine biti još bolji – istaknuo je tajnik Kos.

Na kraju se zahvalio svim članovima i voditeljima na trudu oko pripreme koncerta.

– Hvala svim članovima na ozbiljnosti prilikom priprema za koncert, posebice tamburašima i vokalnoj skupini kojoj je ovo prvi cjelovečernji koncert. Ove je godine prvi put i naš ženski tamburaški sastav sudionik koncerta, što je zasigurno za pohvalu – rekao je tajnik Društva.

Svima se okupljenima obratio i kapelan, vlč. Marko Čolak s pozdravima u svoje ime i u ime župnika, vlč. Đure Saboleka. S iznimnim ponosom prati njegovanje ove tradicije, a posebice se osvrnuo na mlađe skupine Društva te izrazio veliko zadovoljstvo gledajući i slušajući ih.

Na kraju, svi izvođači i publika izveli su pjesmu „Narodi nam se“.

Poslije koncerta, upriličen je mali domjenak na kojem su se rezimirala događanja u protekloj godini, rađale ideje za nove projekte, a stiglo se i zapjevati i zaplesati. Nakon ovog koncerta Dučec odlazi na kratki odmor, a okupljanje počinje 15. siječnja kada kreću pripreme za Gradsku smotru folklora te 20. obljetnicu rada Zajednice kulturno umjetničkih udruga Grada Velike Gorice.

Ovom prilikom članovi Dučeca žele svim čitateljima portala mraclin.hr puno mira, sreće, zdravlja, ljubavi i radosti u novoj, 2018. godini.

Foto: Vlado Vinetić, Vesna Tafra

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here