Vrbovsko ÔÇô Kulturno umjetni─Źko dru┼ítvo Du─Źec pro┼íle je subote sudjelovalo na XV. bundevijadi u ovom gradi─çu u Primorsko-goranskoj ┼żupaniji. Ujutro su ─Źlanovi posjetili i pro┼íetali kanjonom Kama─Źnik, koji je poseban za┼íti─çeni krajolik Gorskog kotara. Malena rje─Źica Kama─Źnik se otprilike tri kilometra nakon izvora ulijeva u┬árijeku Dobru, a kroz cjelokupan kanjon prolaze mnogobrojni mostovi i putevi idealni za ┼íetnje.

Tradicionalnu Bundevijadu ve─ç petnaestu godinu za redom organizira Turisti─Źka zajednica Grada Vrbovskog. Bundevijada je manifestacija zami┼íljena kao┬áizlo┼żba autohtono uzgojene hrane i obi─Źaja Gorskoga kotara.┬áU bogatom dvodnevnom programu prikazani su obi─Źaji i ba┼ítina Vrbovskog i Gorskog kotara, bogata ugostiteljska ponuda, brojni izlaga─Źi predstavili su svoje proizvode, a kulturno umjetni─Źka dru┼ítva i zborovi ponudili su bogat umjetni─Źki program.

KUD Du─Źec veteranska┬áje┬áskupina┬ápredstavila┬ástarobosanskim kolom Glamo─Ź, vokalna skupina izvela┬áje┬átri doma─çe pjesme, dok je folklorna skupina izvela pjesme i plesove Me─Ĺimurja.┬á

Foto: Vesna Tafra