Naslovnica Udruga veterana domovinskog rata Velika Gorica – klub Tomislav Hrkovec Mraclin

Udruga veterana domovinskog rata Velika Gorica – klub Tomislav Hrkovec Mraclin

 TOMISLAV HRKOVEC

Udruga veterana domovinskog rata Velika Gorica – klub Tomislav Hrkovec Mraclin je hrvatska udruga sa ciljem za┼ítite i okupljanja biv┼íih hrvatskih branitelja u Domovniskom ratu sa sjedi┼ítem u Mraclinu u Zagreba─Źkoj ┼żupaniji. Pod upravom je Udruge veterana iz Velike Gorice, a nosi ime po poginulom hrvatskom vojniku, branitelju i heroju Tomislavu Hrkovcu.

Tomislav Hrkovec

Tomislav Hrkovec – Hrk (Velika Gorica, 11. rujna 1969.Zagreb, 23. prosinca 1991.), hrvatski branitelj i heroj Domovinskog rata za Republiku Hrvatsku.

Grob Tomislava Hrkovca u Vukovini.

Po zavr┼íetku ┼íkolovanja i povratku iz vojske jedno vrijeme radi na naplati parkiranja u sada┼ínjem Zagreb parkingu, a nakon toga kao konobar u jednoj pizzeriji. Kao pripadnik 153. brigade HV-e ranjen je od srpske minobaca─Źke granate u spomenutoj akciji u mjestu ┼ái┼íinec, prilikom izvla─Źenja i spa┼íavanja ranjenih suboraca. Od posljedica te┼íkog ranjavanja umire 23. prosinca u bolnici u Zagrebu. Pokopan je na ┼Żupnom groblju u Vukovini, a njegov grob krasi bista koja nas podsje─ça na Tomislavov lik i doprinos hrvatskoj slobodi i neovisnosti.

Svojim je preranim odlaskom u 22. godini ┼żivota zauvijek ostavio prazninu u mnogim srcima.

Izvor: http://hr.wikipedia.org