Ekskluzivna vijest za sve čitatelje naÅ”eg portala, ali i sve Turopoljce: Turopoljski leksikon izaÅ”ao je iz tiskare! Prvi primjerak snimili smo pred zgradom Leksikografskog zavoda “Miroslav Krleža”, u rukama pokretača i glavnog urednika projekta, naÅ”eg uglednog leksikografa MladenaĀ Klemenčića. Preko sedamsto stranica,1200 obrađenih pojmova, preko tisuću fotografija… Ukupno dva i pol kilograma najfinijeg tiskarskog papira. Velika sinteza turopoljske povijesti i sadaÅ”njosti, prva uopće posvećena Campusu Turopolya i njegovoj prebogatoj baÅ”tini.

Iako su pandemija i potres u znatnoj mjeri osujetili prvotne planove o promotivnim aktivnostima vezanim uz Leksikon, ovo značajno izdanje ipak neće ostati bez svoga protokola. Promocije se planiraju u Gorici, Zagrebu, ali najveća će (uzdamo se u zagovore sv. Lucije i sv. Vida) biti tamo gdje je sve počelo – u Mraclinu. Tu je prije četiri godine g. Klemenčić prvi put iznio ideju o Leksikonu, tu je održan prvi sastanak čelnika Leksikografskog zavoda i Grada Velike Gorice na kojem jeĀ projekt dogovoren.

Cijena Leksikona – da spomenemo i to – bit će 380 kn. Naravno, izdavač će osigurati promotivne cijene za prigodnu prodaju, sve kako bi se olakÅ”ao put ove knjige do odrediÅ”ta, a to je svaki turopoljski dom.