Ekskluzivna vijest za sve ─Źitatelje na┼íeg portala, ali i sve Turopoljce: Turopoljski leksikon iza┼íao je iz tiskare! Prvi primjerak snimili smo pred zgradom Leksikografskog zavoda “Miroslav Krle┼ża”, u rukama pokreta─Źa i glavnog urednika projekta, na┼íeg uglednog leksikografa Mladena┬áKlemen─Źi─ça. Preko sedamsto stranica,1200 obra─Ĺenih pojmova, preko tisu─çu fotografija… Ukupno dva i pol kilograma najfinijeg tiskarskog papira. Velika sinteza turopoljske povijesti i sada┼ínjosti, prva uop─çe posve─çena Campusu Turopolya i njegovoj prebogatoj ba┼ítini.

Iako su pandemija i potres u znatnoj mjeri osujetili prvotne planove o promotivnim aktivnostima vezanim uz Leksikon, ovo zna─Źajno izdanje ipak ne─çe ostati bez svoga protokola. Promocije se planiraju u Gorici, Zagrebu, ali najve─ça ─çe (uzdamo se u zagovore sv. Lucije i sv. Vida) biti tamo gdje je sve po─Źelo – u Mraclinu. Tu je prije ─Źetiri godine g. Klemen─Źi─ç prvi put iznio ideju o Leksikonu, tu je odr┼żan prvi sastanak ─Źelnika Leksikografskog zavoda i Grada Velike Gorice na kojem je┬áprojekt dogovoren.

Cijena Leksikona – da spomenemo i to – bit ─çe 380 kn. Naravno, izdava─Ź ─çe osigurati promotivne cijene za prigodnu prodaju, sve kako bi se olak┼íao put ove knjige do odredi┼íta, a to je svaki turopoljski dom.