Foto: kronikevg.com

U sklopu Dučecovih spelancija sinoć je u Mraclinu održano zanimljivo predavanje o špek dijeti javlja portal kronikevg.com. Četiri mjeseca bila su dovoljna da Stjepan Čunčić iz Mraclina smršavi 12 kilograma. Iako mu se u početku to činilo nemogućim, uz mraclinsku špek dijete to je i postigao.

Pet je pravila mraclinske špek dijete: jednom dnevno najesti se do sita, smanjiti unos ugljikohidrata, a posebno šećera, povećati unos masnoća, odrediti dnevni post. Obrok prije posta ne smije sadržavati ugljikohidrate te mora biti bogat mastima. Tih pravila pridržavao se i Stjepan.

Foto: kronikevg.com

Ideju o mraclinskoj špek dijeti razvio je Stjepanov sin Ivan. Kaže kako se ne radi o strogoj dijeti, već da svatko može za sebe odrediti tempo kojim će mršavjeti.

– Mraclinska špek dijeta je posebna po tome što kombinira više drugih, nepoznatih dijeta, objedinjuje ih i nije toliko stroga što ljudima pruža mogućnost da je se pridržavaju. Zapravo su najveći problem iskušenja na koja nailazimo u društvo kada drugi jedu ono što ne bismo smjeli ili nije preporučeno.

Mraclinska špek dijeta nije za svakoga, kaže Ivan, no svakako zvuči zanimljivo i nimalo dijetno. Ipak, Stjepan Čunčić pokazao je da se pridržavanjem pravila ove dijete skidaju kilogrami.

Prezentaciju je popratio i cityportal.hr i snimio izvještaj za njihov CityTV a možete je vidjeti ispod: