Izvor: www.tzvg.hr

Uskoro po─Źinje devetnica Majci Bo┼żjoj Vukovinskoj, priprema za blagdan Velike Gospe ili Velike me┼íe, kako to zovemo u na┼íem kraju. Devet ve─Źeri za redom, slijevaju se iz okolnih sela i ┼żupa rijeke hodo─Źasnika, neki pje┼íice, neki biciklima, neki autima, ali svi sa istim ciljem; pokloniti se na┼íoj Nebeskoj Majci. 

Mraclinski hodo─Źasnici Majci Bo┼żjoj Vukovinskoj

Dirljivo je vidjeti lica u┼żarena od vru─çine i hodo─Źasni─Źke grupe, predvo─Ĺene turopolskim mu┼żem koji nosi kri┼ż ┼íto ga je radosno prigrlio. Devet ve─Źeri za redom slu┼íamo od probranih duhovnika kako da budemo bolji ljudi, kako oprostiti drugima, ali i sebi. Ako nam je Bog kroz sakrament Svete ispovijedi oprostio, tko smo mi da ne u─Źinimo isto? 

Devet ve─Źeri za redom molimo svatko za svoje nakane; za zdravlje nas i na┼íih obitelji, za blagostanje i mir u na┼íim srcima, na┼íim domovima i na┼íoj Domovini. Molimo za one koji nas vode, da im Duh sveti da razum i po┼ítenje, da sve nevine ┼żrtve iz svih ratova na ovim prostorima prona─Ĺu mir, da oprostimo du┼żnicima na┼íim jer i Bog opra┼íta nama na┼íe dugove. U ovoj te┼íkoj godini molit ─çemo na nakanu koja nam je do nedavno bila nezamisliva; da se zaustavi ova pandemija, a Bog ─çe na─çi na─Źina. 

Za kraj ─çu zavr┼íiti stihovima meni najdra┼że marijanske pjesme, koju nikada ne otpjevam do kraja, jer me stegne u grlu:

Dobra nam navek ostani, 

Zmoli nam pri sinu,

Da od svega zla obrani,

Nas i Domovinu. 

Amen.