U petak 23. travnja na otvorenoj terasi DruÅ”tvenog doma održana je posljednja sjednica trenutnog saziva Vijeća Mjesnog odbora Mraclin. Osim članova Vijeća, sjednici su prisustvovali predstavnici mraclinskih udruga.

– Ovo je prilika da se rezimira rad Vijeća Mjesnog odbora Mraclin u razdoblju od 2017. do 2021. godine. Navedeni period bio je poprilično izazovan za sve, zadesila nas je pandemija, uslijedili su i potresi, a u tijeku mandata napustio nas je i član Vijeća, g. Stjepan Kos Å tevek – prisjetio se predsjednik Vijeća Tihomir Hubak.

Nadalje, predsjednik je istaknuo najvažnije projekte koji su ostvareni kroz četverogodiÅ”nji mandat. Obzirom da je u tom razdoblju DVD Mraclin obilježavao 130. godina postojanja, velik dio financijskih sredstava uložen je u Vatrogasni dom ā€“ u potpunosti je obnovljeno kroviÅ”te, fasada, postavljena je nova stolarija, osiguran je dio materijala za novu sjenicu te je nabavljena nova traktorska kosilica.

U prostorijama Nove grabe napravljen je novi sustav grijanja Å”to uključuje uređenje kotlovnice i nabavu radijatora te godiÅ”nju opskrbu peletima za grijanje. Također, postavljena je nova PVC stolarija na Novoj grabi i novi reflektori na Staroj grabi, nabavljena je i pumpa za zalijevanje travnjaka. U tijeku je obnova kroviÅ”ta i prostorija Stare grabe.

Za potrebe rada KUD-a Dučec obnovljene su sve prostorije ā€“ velika sala, prostorija za tamburaÅ”e, garderoba, a uz to i prostorije za Udrugu umirovljenika i Udruga veterana Domovinska rata ā€“ klub Tomislav Hrkovec. Uređen je i balkon iznad glavnog ulaza DruÅ”tvenog doma te zamijenjena stolarija na ā€žmljekariā€œ.

Od redovnih aktivnosti potrebno je istaknuti nabavu kompletnog inventara u kuhinji DruÅ”tvenog doma, nabavu 20 kompleta pivskih stolova i klupa i profesionalne perilice posuđa te godiÅ”nju opskrbu loživim uljem za potrebe DruÅ”tvenog i Vatrogasnog doma. Predsjednik Vijeća je istaknuo odličnu suradnju sa svim mraclinskim udrugama i druÅ”tvima kojima je pružena logistička i financijska potpora kod organizacije brojnih događanja i manifestacija.

Od većih projekata potrebno je spomenuti izgradnju obilazne ceste u dužini od 1800 m koja povezuje naÅ”e mjesto sa državnom cestom D-30, početak radova na aglomeraciji, izradu projekta za nogostupe i kanale oborinskih voda. Isto tako, napravljen je idejni projekt o izgradnji nove Å”kole i vrtića te su pokrenuti ozbiljni razgovori o novom izlazu sa autoceste Zagreb-Sisak u blizini Mraclina kako bi se povezala gospodarska zona i izmjestio teÅ”ki promet iz naselja. Do kraja mandata trebalo bi krenuti i asfaltiranje sporednih ulica u kojima su provedeni priključci na kanalizacijsku mrežu.

Na kraju se predsjednik Vijeća g. Hubak zahvalio svim članovima na aktivnom radu i odličnoj suradnji, kao i svim predstavnicima mraclinskih udruga. Posebne zahvale uputio je domarima gđi. Veri Galeković i g. Antunu Galekoviću na nesebičnom zalaganju i radu u proteklom mandatu.

Nakon sjednice, uslijedilo je neformalno druženje uz prigodni domjenak.