Po─Źetkom godine, odmah nakon potresa na Banovini, osnovan je Odbor za krizne situacije, kako bismo mogli prikupljati pomo─ç za stradalnike pogo─Ĺene potresom. Odbor je donio odluku da se pomo─ç pru┼żi direktno obiteljima iz Stra┼ínika i Sibi─ça, koje su za vrijeme Domovinskog rata, bile u prognanstvu u Mraclinu. Ve─ç drugi dan nakon potresa, prikupljeno je donacija u hrani i ostalim potrep┼ítinama, koje su uskladi┼ítene u Vatrogasnom domu, i prema potrebi, odvoze se potrebitima. Za sada, svega jo┼í ima dovoljno.

Isto tako, Odbor je donio odluku da se financijska sredstva prikupljaju preko ra─Źuna novoosnovane udruge ÔÇ×Moj MraclinÔÇť sa naznakom ÔÇ×pomo─ç za stradalnike potresaÔÇť. Do sada – sa 13. sije─Źnja – prikupljeno je 23.250,00 kuna i 1.250,00 eura od tridesetak donatora. Stanje na ra─Źunu se svakodnevno mijenja kako sti┼żu uplate.

Na sastanku odr┼żanom sino─ç donesena je odluka da se ta sredstva iskoriste prvenstveno za nabavku gra─Ĺevinskog materijala, ali i drugih neophodnih potrep┼ítina. Ukazala se je potreba za nabavkom ┼ítednjaka na drva za obitelj Perkovi─ç iz Stra┼ínika. Za sada, obitelj nema drugih potreba. Isto tako, omogu─çiti ─çe se i nabavka besplatne sto─Źne hrane za ┼żivotinje koje su smje┼ítene u Mraclinu od obitelji Likevi─ç, budu─çi da su imali problema oko nabavke iste, jer ┼żivotinje nisu smje┼ítene na potresom pogo─Ĺenom podru─Źju. Ina─Źe, obitelji Likevi─ç u potresu su u potpunosti sru┼íeni i ku─ça i gospodarski objekti, tako da se sve mora graditi ispo─Źetka. Prema izjavi Drage Kosa, ku─çu ─çe im graditi grad Dugo Selo.

Ve─ç smo prije objavili broj ra─Źuna na koji se primaju uplate za pomo─ç stradalnicima od potresa. Ovom prigodom pozivamo vas, da svatko prema svojim mogu─çnostima izvr┼íi uplatu na ra─Źun┬áHR6824020061101002251 UDRUGE ÔÇ×Moj MraclinÔÇť,┬ákako bismo mogli pomo─çi ljudima koji su u potrebi. Svima koji su do sada uplatili pomo─ç, od srca se zahvaljujemo, a preko portala┬ámraclin.hr, biti ─çe obavije┼íteni za ┼íto su sredstva utro┼íena.┬áOdbor se sastaje jednom tjedno, da se vidi ima li kakvih potreba.