NK Mraclin je ove subote odr┼żao radnu akciju koje se pripremala posljednjih desetak dana. Trebala je to biti akcija prije prve proljetne utakmice na doma─çem terenu. No, zbog sada┼ínje situacije teren Nove grabe jo┼í ─çe neko vrijeme biti samo usnula ljepotica. Nova graba bila bi u savr┼íenom stanju jer sve se tempiralo da zasja ve─ç za prvu utakmicu. Bubi i njegovi suradnici napravili su sjajan posao na terenu. Nadamo se smirenju virusa po─Źetkom ─Źetvrtog mjeseca kako bi ┼íto prije do─Źekali proljetna uzbu─Ĺenja.

NK Mraclin je pripremao radnu akciju, koju smo s obzirom na stanje na terenu htjeli otkazati, no velik broj na┼íih aktivista to nije dopustio, ve─ç se ove subote u 9 sati na┼íao u Grabi i obavio opse┼żan posao za na┼í klub. Bilo je tu puno posla, ali mnogo toga se i napravilo. Svla─Źionice su dobile novi izgled bojanjem u plavo, obojen je i hodnik nijansama bijele i plave, o─Źi┼í─çene su kupaone svla─Źionica, kao i cijeli inventar svla─Źionica. Veliki posao odra─Ĺen je na na┼íoj tribini gdje smo zavr┼íili prvu fazu radova, a to je postavljanje kvalitetnog poda na cijeloj tribini (novi ┼żeljeni korak u budu─çnosti je postavljanje krovi┼íta tribine). Velikim dijelom o─Źi┼í─çeno je potkrovlja Nove grabe od kuda je odve┼żeno nekoliko prikolica sme─ça koje se tamo nalazilo godinama, a dio sme─ça odvezen je i iz Stare grabe. Tijekom tjedna sru┼íen je stari hrast na samom ulasku na na┼íe parkirali┼íte. Na drugom hrastu kod Stare grabe porezan je dio grana koji je smetao krovi┼ítu. Sa strane igrali┼íta Stare grabe sru┼íena je stara lipa i bor koji su smetali krovi┼ítu, a koje je bilo potrebno sru┼íiti jer u ovoj godini o─Źekujemo radove na Staroj grabi. Uz dio igrali┼íta Stare grabe o─Źi┼í─çeno je prizemno raslinje, kao i vi┼íak kro┼íanja na stablima.

Naravno, akcija je ponajvi┼íe pokrenuta kako bi se o─Źistile prostorije Nove grabe u kojima su odr┼żani radovi. Tijekom pro┼íle godine obnovljena ja kotlovnica, a sada je postavljena cijela toplinska mre┼ża sa radijatorima, napravljena izmjena tu┼íeva, te obnovljena stolarija (vrata i prozori) na cijeloj Novoj grabi.

Ovim putem, NK Mraclin zahvaljuje Gradu Velika Gorica, kao i MO Mraclin koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta.

No, radovi jo┼í uvijek nisu u potpunosti gotovi. Ukoliko to dopusti situacija, nova radna akcija bi se trebala odr┼żati u subotu. Potrebno je obojiti ostatak prostorija (na┼íu veliku prostoriju za dru┼żenje), nakon bojanja o─Źistiti sve prostorije, o─Źistiti ostatak sme─ça u potkrovlju, staviti plo─Źe sa prednje i stra┼żnje strane terase kako bi se dodatno za┼ítitila, zavr┼íiti ─Źi┼í─çenje raslinja na Staroj grabi, te napraviti druge sitne popravke i izmjene. NK Mraclin ─çe zahvaljuju─çi vlastitoj inicijativi, sponzorima i na┼íim aktivistima renovirati dio stra┼żnjeg zida Nove grabe kako bi smanjio prodiranje vlage u prostorije.

Pred nama je još mnogo posla, no zahvaljujući našim dragim aktivistima i prijateljima krećemo dalje kako bi stvorili što bolje uvijete za sve nas! Hvala svima na sudjelovanju i vidimo se u subotu!