─îlanovi UVDR-a klub ÔÇťTomislav HrkovecÔÇŁ iz Mraclina, odbornici Mjesnog odbora Mraclin te ─Źlanovi Nezavisnih dragovoljaca Hrvatske Z┼Ż – podru┼żnica Velika Gorica, polo┼żili su cvije─çe i zapalili svije─çe kod biste hrvatskog viteza Tomislava Hrkovca, u Parku koji nosi njegovo ime. Time je u Mraclinu zapo─Źela proslava ovoga praznika koji je, upravo zbog ┼żrtava koje smo podnijeli, svakom Hrvatu posebno prirastao srcu.

Slavilo se diljem na┼íeg mjesta, ali i u “jadranskoj dijaspori”, a pripreme su – zbog naravi samog doga─Ĺaja – krenule od jutra kao ┼íto se vidi i na primjeru pe─Źenjare kod Vincekovih, koja je nedavno pu┼ítena u pogon.

Završni uradak pozirao je uz skupnu fotografiju nakon koje su slavljenici prionuli na objed.

Mala, ali birana kolonija Mraclinaca u Ra┼żancu kraj Zadra nije propustila svoje ku─çice okititi barjakom, o ─Źemu nas je izvijestio Stjepan ─îun─Źi─ç.

Posebno je veselo bila na Ugljanu gdje se u svoje ljetno boravi┼íte smjestila brojna obitelj Marije i Vjeke Kova─Źi─ça.

Najmla─Ĺa generacija Kova─Źi─çevih i sama je imala svoju po─Źasnu tribinu.

Na┼í redaktor Ratko Cvetni─ç kao i svake godine Dan Oluje proslavio je u Zatonu Malom u domoljubnom dru┼ítvu dubrova─Źkih doma─çina i zagreba─Źkih gostiju.

U salo─çi ljetnikovca Pozze-Sorko─Źevi─ç na stolu se na┼íla i prigodna torta.

Obljetni─Źka proslava diljem Hrvatske protekla je u miru i ponosu, sasvim u skladu sa starom mudro┼í─çu – Ni u zlu se ne ponizi ni u dobru se ne uznesi. Vje─Źna slava i hvala na┼íim braniteljima!

Foto: Vito ┼átuban, Nedjeljko Babi─ç, Andrej ─îubra, Stjepan ─îun─Źi─ç, Ratko Cvetni─ç, Mladen ┼átuban.