Kre┼ío Hubak ro─Ĺen 19. listopada 1961. u Zagrebu, osnovnu ┼íkolu zavr┼íio je Mraclinu i Vukovini, maturirao 1980. na zagreba─Źkoj Klasi─Źnoj gimnaziji (tada Obrazovni centar za jezike), a na Stomatolo┼íkom fakultetu u Zagrebu diplomirao 1987. godine

Iako zdravstvene te┼íko─çe s kojima je  ve─ç godinama ┼żivio nisu bile tajna, jedinstvena energija kojom je isijavao u─Źinila je da ljudi s kojima je dolazio u osobni ili profesionalni kontakt brzo zaborave na to; stoga je vijest o odlasku dr. stom. Kre┼íe Hubaka doista iznenadila i potresla njegov Mraclin i cijelo Turopolje. ─îvrsto zauzet za boljitak domovine i svoje u┼że zajednice, nesklon uobi─Źajenim politikantskim kompromisima, od po─Źetka hrvatske samostalnosti ugradio se u ─Źitav niz javnih djelatnosti, od lokalne do dr┼żavne razine. Iz podu┼żeg popisa njegovih politi─Źkih i dru┼ítvenih funkcija u ovoj komemorativnoj prilici isti─Źemo: u dva mandata obna┼íao je du┼żnost zamjenika gradona─Źelnika Velike Gorice, bio je pomo─çnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za┼ítite na radu, u svome strana─Źkom anga┼żmanu bilje┼żi funkcije tajnika Gradske organizacije HDZ-a i predsjednika kluba vije─çnika HDZ-a u Gradskom vije─çu. 


Posebna ljubav bilo mu je vatrogastvo, u kojem je obna┼íao du┼żnost predsjednika potom i zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice, te dopredsjednika Vatrogasne zajednice Zagreba─Źke ┼żupanije. Osobito se kao vatrogasac anga┼żirao u svome Mraclinu, a jo┼í kao dvadesetogodi┼ínjak bio je ─Źlan legendarne ekipe DVD-a Mraclin koja je u Luksemburgu osvojila naslov europskih prvaka me─Ĺu mladim vatrogascima. Dvadeset godina proveo je na du┼żnosti predsjednika DVD-a Mraclin, a njegovi ga vatrogasci pamte “kao gazdu i slugu”, pokreta─Źa i realizatora, ┼íto je bila prava mjera njegove energije. U po─Źetcima Domovinskog rata pod njegovim se zapovjedni┼ítvom formira najprije nenaoru┼żana, potom i naoru┼żana formacija Narodne za┼ítite koju vodi u prve aktivnosti u burnom ljetu 1991. godine, a potom je jedan od osniva─Źa i prvi predsjednik mraclinske veteranske udruge Klub “Tomislav Hrkovec”. 


Iza Kre┼íe ostaju njegova majka, supruga, ali i ─Źetvero odrasle djece te dvoje unu─Źadi. Ostaje jedan, na┼żalost prekratak, ali ispunjen ┼żivot ─Źovjeka koji se nije sklanjao pred izazovima ┼íto ih je povijest – i ona velika, i ona mala – stavljala pred njegovu ljudsku, vjerni─Źku, domoljubnu savjest. Sada, kada vjerujemo da ga je dobri Bog uzeo u svoje krilo, mo┼żemo biti ponosni na vrijeme koje smo dijelili s njim: na sve dobro i zlo, na sve akcije i knajpe. Dragi Kre┼ío, neka ti je laka ova na┼ía trpka, ali ljubljena hrvatska zemlja!