Na put za Medulin u srijedu, 23.veljače 2006.godine krenulo je 17 nogometaÅ”a, trener Željko KoÅ”ković i njegov pomoćnik Kristijan DragiÅ”ić, te osam članova Uprave koju je predvodio predsjednik Damir Cvetko.

Dakako i opće poznato, niÅ”ta u naÅ”em klubu, ili malo toga bi u naÅ”em klubu ‘imalo punog smisla’ bez legendarne postave u to vrijeme ā€“ Juraj Cvetnić, Petar Balas, Matija Golubić i Marijan Vinetić. Upoznali su Medulin, a i Medulin je upoznao njih, treba priznati. Dakako, smisao ponekad valja pustiti ‘po strani’ i dopustiti mu da se pronađe, stoga slijedi nadopuna: niÅ”ta ne bi bilo ā€“ ni piti ni jesti niā€¦ – bez odgovarajućeg i pravovremenog učinka Igora Kovačića i desne mu ruke Zvonimira Fabijančića Fabyanskog.

U poznatom okruženju odmaraliÅ”ta glavnog sponzora igrači su tijekom pet dana te 2006.godine odradili Å”est treninga i odigrali dvije prijateljske utakmice. U petak smo u Puli odigrali 1:1 protiv trećeligaÅ”a Samobora, a nastupili smo u vrlo, vrlo jakom sastavu: B. Grilec, Rozić, Čulinović, Jelavić, Balić, RoÅ”ić, Balinčić, Krpačić, Lovrić, AmbroÅ”, Dandić, a joÅ” su igrali J. Grilec koji je vrlo rano zamijenio ozlijeđenog AmbroÅ”a te Zgodić, Å imun, Kovač i Rajterić. Strijelac je bio Dandić, a ishod utakmice odgovara viđenom na terenu, vrlo teÅ”kom za igru. TeÅ”ko će i najveći kritičari pronaći neÅ”to loÅ”e u tom ‘elfu’ u utakmici protiv Samobora; vrlo vjerojatno jedan od najjačih svih tih godina.

U drugoj smo utakmici bez većih problema, već u subotu, pobijedili istarskog županijskog ligaÅ”a Sissano 5:1. Matija Å imun je zabio 4, a Igor Krpačić 1 gol. Igrali su: Rajterić (Grilec), Čulinović, Rozić, Jelavić, Balić, RoÅ”ić, Grđan, Krpačić, Å imun, J. Grilec i Kovač, a uÅ”li i Lovrić, LeÅ”ković, B. Grilec i Zgodić. PoÅ”teđeni su bili Dandić, AmbroÅ” i Balinčić.

NogometaÅ”i Mraclina u Medulinu su bili opremljeni novom Å”portskom opremom, dresovima te radnim i paradnim trenirkama, radilo se vrlo studiozno i ozbiljno, a nakon utakmice u Puli upriličen je ručak. NogometaÅ”i su adekvatno odgovorili, igrom, ponaÅ”anjem i rezultatima, posebno remijem protiv stabilnog i jakog samoborskog trećeligaÅ”a.

Pripreme su odrađene vrlo skladno i bez većih problema, a trener Željko KoÅ”ković bio je iznimno zadovoljan odnosom igrača prema radu.