Na put za Medulin u srijedu, 23.veljače 2006.godine krenulo je 17 nogometaša, trener Željko Košković i njegov pomoćnik Kristijan Dragišić, te osam članova Uprave koju je predvodio predsjednik Damir Cvetko.

Dakako i opće poznato, ništa u našem klubu, ili malo toga bi u našem klubu ‘imalo punog smisla’ bez legendarne postave u to vrijeme – Juraj Cvetnić, Petar Balas, Matija Golubić i Marijan Vinetić. Upoznali su Medulin, a i Medulin je upoznao njih, treba priznati. Dakako, smisao ponekad valja pustiti ‘po strani’ i dopustiti mu da se pronađe, stoga slijedi nadopuna: ništa ne bi bilo – ni piti ni jesti ni… – bez odgovarajućeg i pravovremenog učinka Igora Kovačića i desne mu ruke Zvonimira Fabijančića Fabyanskog.

U poznatom okruženju odmarališta glavnog sponzora igrači su tijekom pet dana te 2006.godine odradili šest treninga i odigrali dvije prijateljske utakmice. U petak smo u Puli odigrali 1:1 protiv trećeligaša Samobora, a nastupili smo u vrlo, vrlo jakom sastavu: B. Grilec, Rozić, Čulinović, Jelavić, Balić, Rošić, Balinčić, Krpačić, Lovrić, Ambroš, Dandić, a još su igrali J. Grilec koji je vrlo rano zamijenio ozlijeđenog Ambroša te Zgodić, Šimun, Kovač i Rajterić. Strijelac je bio Dandić, a ishod utakmice odgovara viđenom na terenu, vrlo teškom za igru. Teško će i najveći kritičari pronaći nešto loše u tom ‘elfu’ u utakmici protiv Samobora; vrlo vjerojatno jedan od najjačih svih tih godina.

U drugoj smo utakmici bez većih problema, već u subotu, pobijedili istarskog županijskog ligaša Sissano 5:1. Matija Šimun je zabio 4, a Igor Krpačić 1 gol. Igrali su: Rajterić (Grilec), Čulinović, Rozić, Jelavić, Balić, Rošić, Grđan, Krpačić, Šimun, J. Grilec i Kovač, a ušli i Lovrić, Lešković, B. Grilec i Zgodić. Pošteđeni su bili Dandić, Ambroš i Balinčić.

Nogometaši Mraclina u Medulinu su bili opremljeni novom športskom opremom, dresovima te radnim i paradnim trenirkama, radilo se vrlo studiozno i ozbiljno, a nakon utakmice u Puli upriličen je ručak. Nogometaši su adekvatno odgovorili, igrom, ponašanjem i rezultatima, posebno remijem protiv stabilnog i jakog samoborskog trećeligaša.

Pripreme su odrađene vrlo skladno i bez većih problema, a trener Željko Košković bio je iznimno zadovoljan odnosom igrača prema radu.

Facebook komentari